top of page

Heinäkesä 2022 lähestyy

Heinäkesä 2022 lähestyy, vaikka sitä ei vallitsevasta säätilasta aina uskoisikaan.

Heinänteko alkaa olla jälleen kerran mielessä. Katse on siis aika suunnata kuluneesta kaudesta tulevaan. Kesä 2021 oli suotuisa heinänteon kannalta, vaikka syyssato jäikin oletettua pienemmäksi.


Kesän 2022 sadosta ei tietenkään vielä tässä kohtaa voi sanoa mitään, mutta jääpoltteesta saattaa koitua ongelmia Etelä-Suomen alueella niin viljoille kuin nurmillekin. Toivokaamme kuitenkin kesälle 2022 suotuisia heinäpoutia!


Vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta toimintamme jatkuu tänäkin vuonna samassa

mittakaavassa kuin edellisinä vuosina. Kaudelle 2022 olemme ajatelleet ottaa kokeiluun uuden siemenseoksen, jonka toivomme tuovan helpotusta kuivien kesien tuomiin ongelmiin.


Tuotantopanokset (mm. lannoitteet ja siemenet) hankimme hyvissä ajoin jo vuonna 2021 ennen markkinoiden hurjimpia hinnannousuja. Tästä huolimatta tuleva heinäkausi tuo valitettavasti muutoksia myös meidän tilamme hintoihin.


Tuotantopanoksien hintojen korotukset ovat olleet merkittäviä, joista tässä on lueteltu muutamia esimerkkejä: lannoitteet +34 %, polttoaine +21 % ja käärintämuovi +24 %. Edellä mainitut kustannushintojen nousut tarkoittavat tilamme kohdalla 4 sentin hinnankorotusta kiloa kohden.


Markkinahintojen heilumisesta huolimatta, Ukrainassa vallitsevan sodan mahdolliset vaikutukset kustannuksiin näkyvät onneksi vasta vuonna 2023. Toivottavasti sota saataisiin mahdollisimman pian päätökseen ja ukrainalaiset pääsisivät aloittamaan toipumisen.


Hyvää kevään jatkoa,

Mty Erkki ja Juha Heinonen

154 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentáře


bottom of page